Followers

Pages

Saturday, September 19, 2009

beli dan blahh


Yeay yeay esok hari raya...heee sedikit kebudak-budakan di situ.

Hari ni hari last berpuasa selepas sebulan kite semua berlapar dahaga di siang hari..:)
Tahun ni aku sekeluarga sambut first day raya kat kampung di Rantau, Negeri Sembilan. Perjalanan nak balik kampung tak jauh so nak nyanyi lagu balik kampung pun takde nafsu..hehe. Ibunda and ayahanda tak dapat cuti so beraya dekat-dekat jela. Maybe balik jugak ke rumah nenda di Johor tapi entahler hari raya ke berape. Hentam jela aku adik beradik tak kisah ponn..hohoo

Malam semalam dah tawaf kat bazar Ampangan ngan family. Punyelah ramai gile orang. Sesak sesak. Siang tadi sesi membeli belah bermula antara aku, kakanda ngan adek-adek je yang keluar beli itu beli ini. Kakanda a.k.a Orang Kaya Baru dengan baek hatinye belanje sikit-sikit. Tenkiu ye Pami ko memang tak kedekut. hehe...nanti turn aku sampai jugak ko tunggu je...Ngeeee~



Penat gile jalan ke sana sini cari baju la seluar la ape la. Rase nak tercabut kaki. Menyesal aku pakai wedges, patutnye pakai sandal tapak rata sudah. hahaae...

Masa aku and adek tengah line up kat cashier tibe-tibe ade sms masok dalam fon....heeee

Hye, pakai selendang hijau nampak?

Encik kamalshazni ade di situ rupenye..cehh malu i..hehe...Malu bukan sebab ape,dia pernah kate dier rase aku pakai tudung bawal biase is better (cantik la tu..ewww) than aku pakai selendang. Dah la time tu aku tengah pakai selendang bajet memang sebab tak keluar ngan dier last-last nampak gak..hampeh..heheee.segan segan je. Buat muka tak tau je tapi encik kamalshazni datang menghampiri jugak. Hmm terasa blushing lak mase tu..haha baiklah saya berhenti gedik sekarang. 




Berakhirnya proses membeli belah kami dengan 10 minit lagi waktu untuk berbuka. Jalan sesak gila. Ibunda suka dengan baju yang aku pilihkan. Aku just pilih bukan belikan okay.heeee~


* Saya berazam mahu belikan baju raya untuk family saya apabila ada duit sendiri nanti. Pasti!




2 butterflies concerned.:

nn said...

hye2.
slmt hari raya...

*i always get that kind of statement. ie: pakai tudung biasa lg ok. tp da lme2 nt sbb dia dah biasa tgk pkai selendang die putar balik statement tu. haha. aneh sungguh :P

butterflyana said...

haa..ye ye bende2 aneh mcm tu slalu je tjadi..hehe,,,:)

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com