Followers

Pages

Saturday, January 2, 2010

perjuangan baru




HAPPY NEW YEAR 2010 TO ALL…
Setelah seminggu di sekolah apa yang aku dapat ye?erm…
Sekolah pun belum bukak lagi memang la tak dapat apa-apa hadoii. Hehehe tapi setakat menjadi warga yang setaraf dengan sang semut memang lah ada. Rajin sungguh paling harus ditabik la. :p



 
Atau memang latihan mengajar dan apa jua latihan praktikal memang sinonim dengan perkataan di’kuli’kan? Ada kawan aku dulu masa dia latihan industri selalu cakap yang dia sentiasa jadi kuli je. Bagi aku, bukan istilah kuli tapi belajar ialah yang paling tepat sebenarnya. Apa yang kita tolong buat itu buat ini membantu pihak atasan ialah belajar sebenarnya. Cuma kadang-kadang tu tugas yang disuruh tu tak agak-agak jugak kan. 
‘hek eleh agak-agak la kita datang sini bukan nak jadi kuli batak’. Biasa lah tu…Bersabar ye pada kawan-kawan yang mengalami situasi itu. Senyum sudah. :)


Highlights :
  • Meeting sesama guru yang pertama kali aku hadiri memberi  banyak pengajaran ada baik ada buruk.
  • Sekolah aku bertukar daripada Sekolah Menengah Teknik kepada Sekolah Menengah Vokasional. Perghh spekulasi negatif banyak gila  memang tak boleh blah tapi takpe ade aku kesah?
  • Sebagai seorang yang masih muda-mudi remaja jelita, ya aku tak terlepas untuk mengunjungi Berjaya Megamall Kuantan. Boleh tahan besar boleh tahan banyak menghabiskan duit beli beg dan kasut ala-ala datin sebab nak belagak kat cikgu senior kita pun mampu pakai barang branded. Vincci tak pandang dah, sekarang main Polo jer. (cehh belagak di situ padahal PTPTN baru masuk! bahahaha :p)
  • Tuan rumah sewa aku sungguh baik hati juga sporting even mula-mula selalu buruk sangka ish sungguh rasa berdosa.
  • Petua bagi yang bercinta : CIKGU IALAH ORANG YANG PALING FAHAM TUGAS CIKGU :) kepada guru yang masih single, carilah pasangan yang sama kerjaya dengan anda.





* pendebaran hati di tahap luar kawalan untuk perhimpunan rasmi pada isnin ini.huhuhu!
Thanks pada korang yang memberi kata-kata semangat! :)





8 butterflies concerned.:

faeznaem said...

wahh.. baju yg wane pink 2 baru ek?
cantik je..

mUnie UncLe hUsin said...

aku rse mesti smua budak2 ingat ko..
sbb ko tinggi among the others..
hee~
trademark pink x hilang..
sweet2x.. =)

butterflyana said...

naim : mestila cantik..tengok ler orangnye...awwwww :p

butterflyana said...

yunie : tu la psl...yg laen sume comey2 jer tibe2 aku sorang tinggi. sib baek ade sorang lelaki tu tinggi gak..huhuhu

NurulAin Samsuddin said...

huhuhu...
akk bleh jd teacher yg comei kat school nie
hehehehe

slamt mnjalani sesi prskolhan esok...
hehehe
wish u luck..:))

mUnie UncLe hUsin said...

owh ade boy jgk eh?
skolah ko bpe orang je?

iN_fiNaZ said...

go go teacher nana...hehe
gaya da ok tu..truskan smgt anda...

butterflyana said...

thanks semua. :)

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com