Followers

Pages

Tuesday, January 5, 2010

saya sentiasa bertabah





Wajah ceria gembira jelita menggambarkan aku masih boleh bernafas di sini. 

Tapi ku harapkan panas hingga ke petang rupanya hujan di tengah hari. Cehhh boleh ajar Bahasa Melayu macam ni. Bahahahaa tiada mahu! 

Kenapa selama aku hidup sebagai seorang yang bergelar pelajar, aku sentiasa nampak yang indah sahaja. Semua perfect semua putih bersih tiada hitam tapi mungkin kelabu ada. Tapi kelabu takpe boleh dicuci menjadi putih. 

Mengajar pelajar di sekolah vokasional tak kacang macam yang aku angankan. Tak macam sekolah teknik aku dulu. Aku rindu suasana teknik tuanku jaafar yang aman sentosa penuh rasa saling menghormati menyayangi. Ini baru permulaan... 

Pelajar menjawab cakap cikgu. 

Pelajar ponteng. 

Pelajar berambut artis. 

Pelajar merokok. 

Pelajar bercinta dalam kelas. 

Pelajar main handphone dalam kelas. 

Pelajar tak bawa buku secara beramai-ramai. 

Pelajar mengusha cikgu? 

Perghhh gila! Macam mana nak handle kalau macam ni. Dulu aku sentiasa fikir positif tentang budak vokasional tapi rupanya betul kata orang mereka memang tak pandai menghormati. Sungguh sedih macam ni. :( 

Ini namanya DUGAAN. Terima kasih tuhan. 




* aku masih bertuah kerana diberi tugas mengajar topik kayu untuk kelas binaan bangunan yang memang bidang aku. :) 


8 butterflies concerned.:

hBz said...

cadangan. bawa parang pg class. kalau ada menteri bising. ko suruh menteri tu ajar class tu.

nazrin zaidi said...

kan betul,

cikgu status terpelajar mengajar pelajar yang kurang ajar.

usha cikgu?

uhh..kritikal nampaknya masalah cikgu.

Rara said...

tugas sbgai pndidik,mg mcbar..tmbh,bdk2 skg dh mkin bjak kn..papepn,gdluck oke.. :)

faeznaem said...

ish2...
susah kalo dpat student camnih..
sabar je laa...
nak wat caner an?
kene jadi garang kot.. tegas..
susah nak jadi cikgu..
plus.. jangan banding ttj ngan sekolah kamu.. mmg banyak beza..

faeznaem said...

da 100 followers laaa!

iN_fiNaZ said...

kuat...tabah...trus b'semangat...
usha ckgu?? cgku cantek bangat...tu la pslnyerr...heheh...

paraxixth said...

jangan jadi kayu sudah lah.

vaginal tightening cream said...

budak zaman sekrg memang begitu .. tu lah kena tabah .. apa boleh buat, ibu bapa mereka pun tak dapat control .. sabar je lah

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com