Followers

Pages

Thursday, January 14, 2010

I get more I want more


Bila kau berada di tahap tiada hak untuk mempertahankan hak, maka kau harus terus menelan walau pahit macam mana pun.


Masuk minggu ketiga,
Kalau cakap aku dah kurus sekarang nanti ada yang tak percaya..hehehe..




Okay itu tak penting.
Yang penting bila tiba-tiba orang sekeliling memanggil aku cikgu,maka perasaan dalam diri jadi terlalu indah tak tergambar dengan kata-kata. Hehehe.

Bila bertukar status menjadi Cikgu Lyana, kau pasti di’up’ sikit tiba-tiba student ada rasa takut dan hormat. Macam yang aku cakap,pelajar vokasional memang nakal bukan main tapi ada bagusnya compared tu pelajar teknik. Diorang ni responsive. Apa yang kau tanya semua ada jawapan dan alasan.
Dari situ idea untuk kau membebel juga tak akan putus.

Syabas untuk diri sendiri! Good job yana..ceh cehh angkat bakul.

Ketika first time aku ditugaskan untuk relief kelas,dapat pulak kelas automotif yang pelajarnya semua lelaki…

Memang jantung aku berdenyut macam baru lepas merentas desa tanpa henti, tangan pulak sejuk macam baru keluar dari ice-box. Bahahaha cuak kot tapi bila dah berada dalam kelas,sekelip mata macam kau ni guru veteran yang dah ada pengalaman 10 tahun mengajar juga DG56. Hehehehe.

Mula-mula aku melangkah masuk dan pelajar pun bangun lalu memberi salam…lalu…

“cikgu ajar kitorang sains ke cikgu?”


“cikgu jalan kaki lalu padang ke datang sekolah?”


“umur cikgu berapa cikgu..biar saya teka”


“cikgu cikgu..saya panggil cikgu,cikgu ana boleh?”


“cikgu suka cikgu zul ye….”


“cikgu,umur cikgu 23 kan?cikgu jangan tipu,saya dah kira dah”

Okay aku pun menjadi kaget. Mereka sangat excited dan tiada sempat aku nak kenalkan diri dengan idea sendiri. Semua ialah soalan dari pelajar. Seronok! Sangat seronok! :)

Mulai saat itu,aku dah masuk banyak kelas dan pelajar sudah mula hormat apabila di luar kelas.
Dari jauh, “cikgu,cikgu nak pergi mane tu…”
Cehh boleh pulak padahal tengah amali dalam bengkel.hehehe itulah pelajar sayee. :)



Okay adik, Disebabkan sudent kakak ialah sebaya kamu.. Kakak dah mula rindu. :’(

*pengalaman ialah guru yang terbaik. Terima kasih pengalaman.


9 butterflies concerned.:

mUnie UncLe hUsin said...

senyum sje bile bce entry ni..
=)

faqhrule said...

frequently ask question sebagai cikgu baru

notso_violet : seindah bunga seri pagi said...

wah bahagia nya cikgu nana hehe.

butterflyana said...

yunie : senyum senyum la selalu :)

butterflyana said...

faqhrule : yeah anda betul ini hanya pengalaman saya

butterflyana said...

ana : :)

Aujinz said...

cikguu muda...

cun plak tue..

huhuhu....

Muhammad Khairul Arif said...

nnti pelajar xde yg ponteng nyer ni..

XD

walking,nuff zzz

paraxixth said...

jangan buat perbandingan dengan budak teknik. harap maklum ok. sebab nya gua budak teknik. gua benci budak voke.

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com