Followers

Pages

Wednesday, July 23, 2014

Holidaymoon permintaan Adik




Assalamualaikum.


Gituu kan. Tajuk nak menyalahkan Adik je. hehehe...
Memang plan nak berjalan mana mana ketika Adik balik Malaysia ni. Kebetulan juga aku memang cuti sekolah kan. Afzan pun kalau cuti sekolah dia pun apply cuti jugak. Feeling cikgu juga katanya :p
Hari hari asyik tanya Adik nak berjalan ke mana. Jawapannya asyik tak tahu aje. Stress aku.
Last last Afzan kata dia boleh beli tiket diskaun Petronas tu. Antara tempatnya ialah The Lost World Of Tambun, Perak sana.


Pami tak dapat join sebab time nak pergi sangat tu baru bagitahu dia maka dia tak dapat nak cuti. Padahal dah plan lama dah nak berjalan boleh pulak tak dapat cuti. Tak pahammm tau.








Ketika ini aku mengandung 5 bulan. Perut nampak sikit sikit je. Mampu lagi nak berjalan lama lama.










Towel tu terpaksa hang pastu pegang macam tu sebab dah basah. hehe..
Kitorang sampai Ipoh dah malam sebab gerak dari Seremban dalam pukul 3-4 petang macam tu. Dalam perjalanan tu, adik google homestay yang ada berdekatan Lost World tu. Alhamdulillah ada. Rumah ada tiga bilik dan setiap bilik ada air cond. Tu paling wajib. Aku masa ni susah betul nak tidur malam sebab panas kemain. Tidur siap berpeluh peluh. Tak boleh nak tidur langsung. So bila dapat homestay bilik ada aircond, haruslah bersyukur sangat sangat. Cuaca sekarang ni pulak kemain membahang lagi kan.


Sampai je homestay, lepak lepak mandi kejap dan kitorang pun keluar cari makan.








Pergi makan kat Gerai Nasi Goreng Udang ni. Amboii tau udang dia tu. Sampai tak nampak nasi. Boleh tahan sedap juga. Puas hati dapat makan udang banyak dan sedap. Afzan lah paling suka sebab dia memang hantu udang.











Hasil. Boleh bayangkan kan betapa banyaknya udang dalam sepinggan nasi goreng tu.










Sotong kangkung juga terbaik.









Dan esoknya. Misi pun bermula. Sampai sampai sana, parking kereta penuh uols. Dah lah cuaca boleh tahan panas. Tapi redahkah saja. Haruslah berselfie secara jemaah dahulu.










Cak!
Habis selfie di luar. Kitorang pun masuk dan memulakan halatuju. Puas bincang nak jalan dulu ke nak mandi dulu sebab dia ada dua bahagian kan. Last last semua pakat tukar baju untuk mandi terus.











Dan masuk ke Mini zoo ni. Dengan berkaki ayamnya masing masing. Gigih betul.










Masuk sini, burung burung semua jinak. Tiba tiba je dia dah parking atas kepala ko. Mampu?
hehehe...









Semua orang pun jadi teruja sebab burung asyik datang bertenggek je. Mana pun lah dia rasa nak tenggek, dia akan datang. Kat tangan, kat bahu, kat kepala. Asal boleh je ko kan burung. Nasib baik comel.










Just umpan dengan makanan burung tu je. Terus dia serbu datang.













Setakat tu je halatuju kami yang ada gambar. Sebab lepastu terus masuk dalam air main gelongsor lah segala. Basah basah macam tu takkan nak bawak handphone kan. So handphone semua tinggal dalam locker. Masing masing membawa diri je. Sampai lah ke penghujung dah tiada gambar. Padahal banyak sangat aktiviti dalam Lost World ni. Tengok persembahan bagi makan harimau lah, pergi mendulang timah lah, masuk gua lah, macam macam lah. Apa boleh buat. Tak larat nak jalan pergi locker sana ambik handphone.
Dah lewat petang baru kitorang check out dari Lost World tu.









Alang alang dah ada di Ipoh, maka haruslah singgah Gerbang Malam kan. Jalan jalan cuci mata beli apa yang patut.











Afzan berurut kaki. Lenguh katanya.
Dan kitorang pulang ke Seremban pada keesokan hari. Tak terus balik. Singgah Cameron Highlands (lagiii?) pulak dulu.....



To be continue....





1 butterflies concerned.:

azieazah said...

Kita jeles tengok part burung tenggek atas kepala, then selfie dgn burung. Ohhh teringin gak!

Hmmm husband awak hensem!

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com