Followers

Pages

Sunday, April 14, 2013

Jom buat sendiri background tirai makan berdamai



Assalamualaikum.

Hujung bulan 3 haritu , abang Ranjen kahwin. So aku pun dijemput ke sana tolong apa apa yang patut. Kenduri belah lelaki takde bersanding pun sebab kenduri sebelah perempuan dah bersanding sakan haritu. 
Nak bagi beria pun dekat meja pengantin makan berdamai je lah. Memandangkan sekarang pelamin kemain mahal lagi kan. Tambah bunga sikit, harga naik banyak. Amboii
Maka, pelamin DIY (do it yourself) makin jugalah mendapat perhatian ramai.







Tema biru kuning. Ni ketika orang catering tengah siap siap memasang khemah dan meja vip. Memang background dia kosong begitu sahaja uols. Just tambah corak bentuk empat segi color putih tu je.











So sesi menambah nambah background pun bermula....











Bajet tak mahal mana pun. Just guna kertas crepe sahaja. nak cantik lagi sikit tambah lah riben.












Aku dan bakal adik ipar :)












Begitulah rupanya. Lipat lipat kertas jadi kipas dan combine kan aje. Siap !













Bila combinekan, dia akan jadi bentuk bulat. Buat beberapa saiz. Ada besar ada kecil ada sederhana. Buat sampai habis semua kertas yang dibeli lalu kita combinekan ikut suka hati.












Taraaaa. Background yang kosong kini sedikit berseri. Sedikit? Ya sedikit. hehe...
Nak banyak berseri tambahlah bajet lagi. Senang rupanya buat background macam ni. 











Simple but nice kan? Aku bajet nak bertunang nanti pun pelamin buat sendiri aje. Jimat.
Tengah sibuk jugak ni cari idea di internet untuk pelamin DIY ku nanti. 
Tak sabar! eh







Saya yang telah berbulan bulan consume supplement shaklee :)
Sebarang pertanyaan, boleh tanya saya di facebook :   Yana Lyana
Bye :)




8 butterflies concerned.:

luqman zakaria said...

cantek2.!

mira said...

aku pun DIY saje nnt nana..

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Rashid said...

salam

ermm kreatif .. cantik ..

Hannah Dahlia said...

Hi Yana. Sory if this comment not related to your topic. Ternampk Cik Yana berminat dengan spa. Pls feel free to visit Hannah Spa blog at http://hannahspa.blogspot.com Sekarang kami ada special promotion untuk para bloggers. Hope to see u soon :)

محمد حذوان بن حميدان said...

kreatif..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

ni mesti pengantin suka warna terang2 ni hehe

iu-hazirah said...

salam perkenalan
done follow

www.iuzira.com

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com