Followers

Pages

Friday, October 26, 2012

Khamis di Ikea



Assalamualaikum.


Semalam aku teman Naim interview untuk latihan industri dia di Seri Kembangan. Ambik dia kat Bangi pastu terus pergi syarikat tempat temuduga dia tu. Mula-mula ingatkan lama sangat. Rupanya setengah jam aje? Aku melepak luar syarikat tu, layan facebook layan twitter, pastu boring terus masuk kereta. Dalam kereta baca buku cinta jap tetiba Naim call tanya kat mana. Eh eh begitu cepatnya kan? hehe...


Pastu memang dah janji dengan adik nak jemput dia lepas habis kelas pukul 3 petang. Naim habes interview jam 10.45 pagi begitu. Jadi masa memang sangat lama. So, kita nak berpeleseran di mana ni? Itu ini semua..last-last decide nak ke Ikea. Yeay! aku pun memang dah lama sangat teringin nak menjenguk sana. Tak tersempat-sempat. Kalau jemput adik pun asik-asik ke Sunway Pyramid aje. Boring dah. eh.. :p









Yeay! Akhirnya sampai juga. Taklah susah mana nak carinya pun. Dari Subang Jaya tu terus terus dan terus sehingga ke Damansara Utama tetiba eh dah sampai? hehe..











Aku memang pantang tempat-tempat camni. Jakun semacam! Semua rasa nak beli. kekeke...
Memang dah lama sangat nak cari cermin panjang untuk letak kat ruang tamu rumah mak tu. Tapi asal jumpa je kemain mahal pulak harganya. Terus tangguh-tangguh.
Kat Ikea ni, banyak giler pilihan dia. Cantik-cantik pulak tu. Harga boleh tahan la. Tak la mahal sangat.











So pilihan di hati ialah cermin curve panjang ni. Sekali empat keping aku beli. :p
Habes shopping, perut melapar pula. Jom lah kita makan. Orang kemain ramai lagi. Beratur panjang amat mengalahkan orang nak beli tiket final bola je. Aku tabahkan juga hati beratur di situ bila memikirkan perut dah lapar kan.













Kek coklat hitam pilihan aku. Sedap!
Dia crunchy-crunchy gitu. Rasa ala-ala kek batik.













Apple pie pilihan Naim. Rupa bentuk dia kemain vogue lagi kan? Tapi rasa cinnamon dia kuat gila kot.












Taraaaa! 
Yang ditunggu-tunggu. Meatball ikea yang menjadi idaman semua orang.
Punyalah tamak dua beradik ni siap order 20 bijik terus! hehehe.. Sedap juga. Tapi makan banyak-banyak terus rasa lembap. :p











Dan bereunion kejap dengan cik Eli ni. Classmate aku masa sekolah teknik dulu. Kitorang duduk depan belakang je masa dalam kelas dulu. Tak sangka pulak jumpa dia kat situ. Dah berjumpa, apa lagi kan..haruslah bergosip-gosip dua tiga cerita. hehehe...











Settle semua, terus menuju ke Talylor's University. Menunggu adik habes kelas. Jalan-jalan di situ dulu dan pulang. Perjalanan balik ke Seremban boleh pulak jam teruk. Tak jalan pun kereta. Punyalah banyaknya kereta. Semua nak balik kampung beraya. Maghrib jugak baru sampai rumah. Lenguh kaki aku mengadap jam tu. huhuhu...





Dan malam tu..misi memasang cermin vogue pula..jeng jeng jengg.....





2 butterflies concerned.:

4feet8 said...

dah dekat dengan rumah saya tu..hehe..

azeanty anuar said...

terasa rugi x ekot...

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com