Followers

Pages

Wednesday, July 20, 2011

dunia baru adik



Assalamualaikum.


17 Julai yang lepas ialah hari yang ditunggu-tunggu oleh adik. Sekian lama dia memboring duduk di rumah seorang diri sejak dapat result SPM haritu padahal kawan-kawan dia dah lama masuk universiti lah, kolej matrikulasi lah siap dah nak final exam dah pun. hehe..

 





Penuh badan Zaza dengan barang-barang adik. huhu..
Kitorang gerak awal pagi sebab nak pergi ambik Naim dulu kat Bangi then terus pergi ke Subang Jaya sana. Kena daftar pukul 8.30 pagi.




 



Sampai lewat sikit. Dalam pukul 9 pagi macam tu sebab sesat. hahaha..
Canggih ohh universiti ni. Terjeles sekejap memikirkan kenapa universiti aku dulu tak secanggih ini. teettt. hehe :p




 






Adik yang pura-pura ceria. Padahal sebenarnya dia cuak gila. Kalau rasa tangan dia masa tu memang sejuk tahap nak beku dah tau. Wahh over...hehe..




 



Masa kitorang sampai, sesi pendaftaran dah pun bermula. Tapi masih tak terlambat. Ada juga yang masih beratur. Alhamdulillah.


 




Isi-isi borang segala.



 




Dah settle.
Pastu kena dengar taklimat pulak. Hadoii part ni memang i dont like tau. Dah macam zaman belajar dulu duduk dalam kuliah dengar lecturer bercakap. hee
Taklimat tu semua yang asas-asas je sebab dah keluarga pun turut sama masuk lecture hall kan. Nanti time orientasi takde pulak benda nak ditaklimatkan. So, yang ringkas-ringkas aje tapi kitorang terpaksa juga dengar.
Dah la fully english. Terus rasa blur-blur je. hahaha...
:p







Lepastu, kita pergi lunch. Lunch free uols. Lauk semua menyelerakan. Tak tahu lah sebab kitorang lapar ke atau makanan dia memang sedap. hehe...


 




Adik yang dah tak berapa nak cuak. :)



 



Persekitaran Taylor's University.


 





Ada Starbucks, Baskin n Robbin dan segala mak nenek yang sedia untuk dijoli oleh adik apabila dia kaya nanti. hahaha..Duit biasiswa tak terus dapat kan. Sekarang ni haruslah menjadi tak berapa mewah kau duduk di sana. :p
Lepastu terus ke apartment. Apartment diaaa...bukan main tinggi lagi. Menyampah aku tengok. (padahal jeles..kekeke)




 




Dan tinggallah adik di sini melalui dunia barunya. Semoga dia dapat menyesuaikan diri dengan cepat.
:)





SEKARANG SAYA DAH MULA RASA RINDU.
huhuhu...




5 butterflies concerned.:

SyazwanSarawak said...

congrats to her =)

sk pasir panjang said...

wt la prep dgn bsungguh2 sis

sk pasir panjang said...

wt la prep ni ngan bsungguh2 sis..

NaniE said...

eh, kotak teddy..saya pun ada mcm tu..sama saiz..hehe

Dorky Guy said...

tak mahal ke masuk situ? menangis je sy tengok yuran dia.. T_T

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com