Followers

Pages

Monday, March 18, 2013

Hoi hackers !



Assalamualaikum.

Manusia ni diciptakan Allah mempunyai pelbagai perangai. Tak semuanya berhati baik, tak semua juga berhati busuk. Lumrah alam kan kejadian manusia memang begitu.

Mana taknya, kalau dah wujud perasaan sayang yang teramat sangat tapi at last tiba-tiba perasaan sayang tu boleh hilang macam tu je. Pelik kan? Memang pelik. Itulah manusia. Ok. Ini sebagai contoh sahaja.

Baru baru ni email dan facebook aku tak boleh dibuka secara tiba tiba. Password yang aku masukkan boleh pulak salah. Macamlah aku ni hilang ingatan padahal setiap hari bukak email dengan facebook tu. Mustahil pulak aku boleh lupa password aku sendiri. Padahal password email dengan facebook aku tu bukannya sama pun. Dua dua pun aku letak password berbeza tapi tetap juga nak diceroboh! Seriusly aku tak faham dengan keadaan ni. Apalah masalah orang yang dengki sangat dengan aku tu sampai nak dihacked bagai pulak.

Selepas dicuba cuba, email dapat juga diselamatkan. Lega jugak hati ni sebab macam ada harapan untuk recover si facebook pulak tapi hampeh uols. Tiba tiba siang tadi aku dapat tahu facebook aku telah tiada! Hilang terus. Kurang ajar tahap teratas sungguh lah siapa yang punya angkara tu. Nak ikutkan hati aku ni taklah sedih mana pun tapi rasa sakit hati tu memanglah ada.

Aku pernah rasa sakit lagi dahsyat dari ni bilamana aku hilang orang yang aku sayang jadi tidaklah ku begitu heran kehilangan facebook itu wahai hackers yang sengal. Mampu je aku tersenyummm banyak banyak. Wekkkk! 






Aku sanggup je hilang facebook tu dari hilang orang yang aku sayang :)



Sila pergi mati, hackers yang gila !




5 butterflies concerned.:

luqman zakaria said...

hackers saje nk emokan org..sabor je la,,

Nabiel said...

hati2 ckgu..rmi mcm tu sekarang. slalu dorg akan aim org yg slalu letak gmbr cntik2 dkt fb or blog.jdi untuk nsht sya,yana ubah la yea.kurangkan gambar2 tu.maaf klu tslah kata.tpi rmi yg kena ats sebab itu. takut mereka akn buat bukan2 je nanti. =)

kopi pasta said...

jangan salahkan hacker tp salahkan diri sendiri...kecuaian diri sendiri yg menjayakan rancangan mereka utk hack... berhati2 lain kali. dunia internet dunia yg bebas...mcm2 org boleh buat lg lg klu dia dengki dgn kita....

Al Kisah said...

Uish.. mmg ada org hack ke?..kena tukar psswd yg lg power pas ni..

4feet8 said...

haritu curik gambar. sekarang ni curi akaun. memang geram.
tapikan, FB memang senang org nak curi akaun, asal kita letak lupa password n letak email baru, org boleh ambil alih..

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com