Followers

Pages

Saturday, February 11, 2012

jom masak-masak



Assalamualaikum.

Naik je cuti sempena Maulidur Rasul dengan Thaipusam haritu, terus ajar budak tingkatan dua memasak. Diorang kalau sebut je nak buat amali memasak, fuh kemain excited lagi. Disebabkan kelas ni pelajar perempuannya agak memonopoli, so aku plan nak ajar masak mi goreng. Goreng-goreng cincai gitu pun tapi kalau dah namanya budak-budak, memang huru hara jugaklah dapur tu. Kecoh macam nak buat kenduri. hehe..






Jom lah kita ke bilik masak. :)






Part air serah kat cikgu aje. Bancuh banyak-banyak terus untuk semua pelajar. Kalau bagi setiap kumpulan bancuh air sendiri tah pukul berapa baru boleh siap. hee
Cikgu buat air bandung soda sebab cikgu ialah pink lover. Boleh camtu? :p







Pung pang pung pang akhirnya siap sudah. Setiap kumpulan kena present masakan kumpulan masing-masing. Ala-ala masterchef gitu. Cikgu akan ambik markah berdasarkan hiasan, kerjasama setiap ahli dan rasa. Ya RASA ye puan-puan. Cikgu di sini tugasnya merasa. Bahagia betul. ekeke...






Bergambar lah sikit-sikit ikut kumpulan.







Yang lelaki bangga tak sudah bila kena puji mi diorang tu sedap. Tak paham tau..







Setiap kumpulan pun berusaha nak dapat markah tinggi. :)







Goreng telur je pun dia ni heboh macam nak masak rendang ayam. Lagi lah aku tak paham tau..
Boleh pulak telur dia tu hancur pastu nak salahkan kuali tu tak bagus. Nampak sangat kat rumah tak pernah pegang sudip kuali semua tu.
Lelaki...lelaki.... ish ish ish... :p








Dan bergambar bersama cikgu yang comel. Eh? *lempang
Settle dah amali memasak untuk satu kelas. Ada satu kelas lagi. Ha kelas satu lagi tu pelajar lelaki memang ramai. Pelajar perempuan ada seketul je. Berpeluh jugak tu nak ajar goreng mi. hehe..
Aku plan nak buat hidangan sepinggan lengkap ala barat. Burger sorang seketul jadi lah. Tu pun kalau aku rajin. Kalau malas buat sandwich aje sudah. hehe..


Jumpa lagi uolss. :)






5 butterflies concerned.:

petakbunga said...

Jom joint 1st GA petakbunga...
Gambar adalah bebas.. (: Asalkan hak milik sendiri.. bukan google org lain punya.
nk hantar gmbr adik yg pandai bergaya pn boleh.. abag hensem yg bergaya pn boleh.. ayah smart bergaya pn boleh.. makcik vouge yg bergaya pn boleh.. janji bergaya..:)

ayanuts said...

he..he..bestnya jadi cikgu..mengajar budak2..u have a passion to be a teacher :)

~Ayra's Scarf House~ said...

Woww, Chekgu ropernya si dia yg cumel ni ya! ;)

Neway, just wanna say..Thanks FOLLOW AyraScarfHouse n stop to shop! ;)

Luv ya! ;)

yana lyana said...

ayanuts ;

best! hehe..
thanks a lot ya :)

yana lyana said...

ayra scarf house ;

ur most welcome dear..
:)

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com